divendres, 10 de desembre del 2010

VIQUILLETRA

En el cas de que els professors que estiguin donant l'assignatura de llengua i literatura catalana a alumnes de segon cicle de l'ESO o de 1r de Batxillerat vulguin donar a conéixer a altres centres educatius el que fan, poden proposar als alumnes que es reuneixin en grups de vuit persones i fer un projecte col·laboratiu. Que després, un cop acabat, podran penjar a la web d'XTEC i fins i tot guanyar algun premi en el cas que estigui molt bé.
 La Viquilletra és un espai wiki, és una metodologia d'ensanyament-aprenantatge per a l'aula de llengua i literatura catalana que treballa una sèrie de competències, aquestes són: comunicativa i audiovisual, autonomia i iniciativa personal, digital, artística i cultural i finalment "aprendre a aprendre."

Respecte al treball consisteix en què cada grup agafi un personatge d'un llibre que prèviament s'hagi llegit a l'aula, i fer com a mínim tres activitats, en les quals una ha ser obligatòriament col·laborativa i s'ha de basar en la producció d'un grup d'un altre centre.
Els diferents projectes, en diversos formats, ja sigui text, vídeo o àudio, s'aniran publicant a la Viquilletra en la pàgina dedicada al personatge que cada grup ha creat. Aquestes pàgines tenen com a finalitat donar a conèixer el personatge literari que s'escolleix.

Pel que fa a les activitats, a la pàgina web en proposen algunes, com per exemple: entrevista a un personatge d'una novel·la o carta a un protagonista, o també fem una altre versió i una altre seria: a mi em suggereix.


Si esteu molt interessats en el tema i necessiteu més informació, només cal que cliqueu aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada